Dataene dine

Vi vil at du skal forstå hvilke data vi samler inn og bruker.

Når du bruker Google-tjenester, betror du oss med informasjonen din. Det er vårt ansvar å være tydelige på hvilke data vi samler inn, og hvordan vi bruker dem til å gjøre tjenestene våre bedre for deg.

Her er de viktigste typene data vi samler inn:

Ting du gjør

Når du bruker tjenestene våre – som når du søker på Google, finner veibeskrivelser i Google Maps eller ser på videoer på YouTube – samler vi inn dataene som gjør at disse tjenestene fungerer. Dette kan omfatte følgende:

 • Ting du søker etter
 • Nettstedene du besøker
 • Videoene du ser på
 • Annonsene du klikker eller trykker på
 • Posisjonen din
 • Enhetsinformasjonen din
 • IP-adressen og data fra informasjonskapsler

Ting du oppretter

Hvis du er logget på med Google-kontoen din, lagrer og beskytter vi det du oppretter med tjenestene våre. Dette kan omfatte følgende:

 • E-post du sender og mottar i Gmail
 • Kontakter du legger til
 • Kalenderaktiviteter
 • Bilder og videoer du laster opp
 • Google-dokumenter, -regneark og -presentasjoner på Disk

Ting som gjør deg til «deg»

Når du registrerer deg for en Google-konto, beholder vi den grunnleggende informasjonen du gir oss. Dette kan omfatte følgende:

 • Navn
 • E-postadresse og passord
 • Fødselsdag
 • Kjønn
 • Telefonnummer
 • Land
Google Maps på smarttelefon

Sånn hjelper Google Maps deg med å komme deg raskere dit du skal

Når du bruker Google Maps-appen, sender telefonen anonyme data om hvor du befinner deg, tilbake til Google. Dette kombineres med data fra folk rundt deg for å identifisere trafikkmønstre. Google Maps kan for eksempel registrere at det er mye trafikk når mange kjøretøy beveger seg sakte på den samme veien, og gi deg beskjed om dette. Så neste gang Maps advarer deg om en ulykke og viser deg en raskere rute, er det data fra andre sjåfører som bidrar til å gi deg denne snarveien.

Google Søk-feltet med autofullføring

Sånn autofullfører Google søkene dine

Du vet når du søker etter noe og feilstaver det – så vet Google hva du mente likevel? Modellen vår for stavekontroll bruker data fra personer som har gjort samme feil tidligere, og retter den for deg. Derfor vet vi at når du skriver «Barsalona», mener du mest sannsynlig «Barcelona».

Søkeloggen kan også hjelpe Google med å autofullføre søkene dine. Hvis du har søkt etter «flyreiser til Barcelona» før, kan det hende vi foreslår dette i søkefeltet allerede før du har skrevet inn hele søket. Hvis du er fan av fotballklubben og ofte søker etter «Barcelona resultater», kan det hende at dette kommer opp som et forslag med en gang.

Chrome-fane med et skjema som er fylt ut med autofyll

Sånn fyller Chrome ut skjemaer for deg

Hver gang du kjøper noe eller registrerer deg for en konto på nettet, bruker du tid på å fylle ut skjemaer med personopplysninger. Når du bruker Chrome, kan vi lagre ting som navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og betalingsopplysninger, slik at vi kan autofullføre disse skjemaene for deg. Du kan alltid endre bestemte autofyll-felt eller slå denne innstillingen helt av.

Google Søk-feltet med profilbilde og knapp for private resultater

Sånn hjelper Google Søk deg med å finne din egen informasjon

Google Søk kan hente nyttig informasjon fra blant annet Gmail, Google Foto og Kalender og vise denne informasjonen i de private søkeresultatene dine, slik at du ikke trenger å lete frem informasjonen selv. Bare søk etter ting som «tannlegetimen min», «vis meg bildene mine fra stranden» eller «hvor er hotellreservasjonen min». Så lenge du er pålogget, henter vi denne informasjonen fra andre Google-tjenester og gir den til deg i ett enkelt trinn.

Snakkebobler mellom en bruker og Google-assistenten

Hvordan kan Google-assistenten hjelpe deg med å få ting gjort?

Google-assistenten er alltid klar til å hjelpe deg – uansett hvor du er. Når du stiller assistenten spørsmål eller forteller den hva den skal gjøre, bruker den data fra andre Google-tjenester for å skaffe deg det du trenger. Hvis du for eksempel spør: «Hvilke kaféer er i nærheten?» eller «Kommer jeg til å trenge paraply i morgen?» bruker assistenten informasjon fra Maps og Søk i tillegg til posisjonen din, interessene dine og preferansene dine for å gi deg det mest relevante svaret. Du kan alltid bruke Min aktivitet-verktøyet til å se eller slette data som er samlet inn fra interaksjon med assistenten.

Ta kontroll over Google-opplevelsen din

Her er noen verktøy du kan bruke for å administrere personvernet ditt.

Nettleser med Min konto vises

Kontrollér personverninnstillingene dine i Min konto

Enten du har Google-konto eller ikke, kan du bestemme hvilke typer data som skal brukes for å gjøre Google-tjenestene bedre for deg. Med Min konto får du rask tilgang til verktøy som hjelper deg med å administrere personopplysningene dine og ivareta personvernet ditt.

Tidligere søk i et Chrome-vindu

Se hvilke data som er i kontoen din med Min aktivitet

Min aktivitet er det sentrale stedet der du kan finne ting du har søkt etter, sett på og spilt av via tjenestene våre. For å gjøre det lettere å finne tilbake til tidligere aktiviteter på nettet gir vi deg verktøy for å søke etter emne, dato og produkt. Du kan permanent slette spesifikke aktiviteter eller til og med hele emner som du ikke vil ha tilknyttet kontoen din.

Chrome Inkognito-ikonet

Surf på nettet privat med inkognitomodus

Med nettloggen kan du gjøre søkeresultatene mer nyttige, men av og til kan det være lurt å surfe privat. Hvis du for eksempel deler datamaskinen med kjæresten din, vil du sannsynligvis ikke at surfeloggen skal ødelegge overraskelsesgaven du søker etter. I slike tilfeller bør du åpne et inkognitovindu på datamaskinen eller mobilenheten for å hindre at Google Chrome lagrer nettleserloggen.