Ta kontroll

Du har kontrollene som trengs for å administrere personvernet ditt.

Vi bruker data for å gjøre tjenestene våre så nyttige som mulig, men du bestemmer hva slags data vi samler inn og bruker. Vi har laget Min konto for å tilby verktøy som gir deg kontroll over personvern og sikkerhet på en enkel måte. Du bestemmer hvordan dataene dine kan få Google-tjenester til å fungere bedre for deg, ved å se gjennom følgende innstillinger.

Gå til Min konto

Administrer personverninnstillingene med personvernsjekken

På bare noen få minutter kan du bestemme hvilke typer data Google samler inn, oppdatere hva slags personopplysninger du deler med venner eller offentliggjør, og endre hva slags annonser du vil at Google skal vise deg. Du kan endre disse innstillingene så ofte du vil.

Ta personvernsjekken

Beskytt kontoen din med sikkerhetssjekken

Det første du bør gjøre for å beskytte Google-kontoen din, er å ta en sikkerhetssjekk. Vi har laget en sikkerhetssjekk som du kan bruke for å sjekke at gjenopprettingsinformasjonen din er oppdatert, og at nettstedene, appene og enhetene som er koblet til kontoen din, er de du bruker og stoler på. Hvis noe ser mistenkelig ut, kan du endre innstillingene dine eller passordet ditt umiddelbart. Sikkerhetssjekken tar bare noen få minutter og kan gjøres så ofte du vil.

Ta sikkerhetssjekken

Bestem hvilke data som er tilknyttet kontoen din

Dataene vi lagrer med kontoen din, kan gjøre Google-tjenester mye nyttigere for deg, for eksempel i form av bedre reiseforslag i Maps og raskere resultater i Søk. Med Aktivitetslagring kan du også kontrollere hvilke data som blir knyttet til kontoen din, og stanse innsamlingen av bestemte typer data midlertidig, for eksempel steder du har vært og informasjon fra enhetene dine.

Gå til Aktivitetslagring

Kontrollér annonser basert på det du foretrekker

I annonseinnstillingene kan du kontrollere annonser basert på hvilke emner du er interessert i. Hvis du for eksempel bruker innstillingene for personlig tilpasning av annonser for å fortelle Google at du liker popmusikk, ser du kanskje annonser for kommende utgivelser og konserter nær deg når du er logget på YouTube.

Hvis du slår av personlig tilpasning av annonser når du er pålogget, slutter vi å vise deg annonser knyttet til interessene dine i Google-tjenester samt på nettsteder og i apper vi samarbeider med. Hvis du ikke er pålogget, påvirkes bare Google-tjenester der annonsene vises når du slår av personlig tilpasning.

Gå til annonseinnstillingene

Se hvilke data som er i kontoen din med Min aktivitet

Min aktivitet er det sentrale stedet der du kan finne ting du har søkt etter, sett på og spilt av via tjenestene våre. For å gjøre det lettere å finne tilbake til tidligere aktiviteter på nettet gir vi deg verktøy for å søke etter emne, dato og produkt. Du kan permanent slette spesifikke aktiviteter eller til og med hele emner som du ikke vil ha tilknyttet kontoen din.

Gå til Min aktivitet

Se gjennom den grunnleggende kontoinformasjonen din

Kontrollér hvilke personopplysninger du deler i Google-tjenester – for eksempel navn, telefonnummer og e-postadresse.

Se gjennom personopplysningene dine

Ta med deg innholdet ditt overalt med «Last ned dataene dine»

Bildene dine. E-posten din. Kontaktene dine. Til og med bokmerkene dine. Du kontrollerer innholdet som er lagret i Google-kontoen din. Vi har laget «Last ned dataene dine» – slik at du kan lage kopier, sikkerhetskopiere og til og med flytte dataene til en annen tjeneste.

Gå til «Last ned dataene dine»